Kesä tulee ja ulkonäyttelykausi alkaa.

Kesä saapuu pikkuhiljaa ja ulkonäyttelykausi alkaa olla ajankohtaisia.  Eli näyttelyteltat kaivettava talvivarastosta tai niitä hankitaan kovaa vauhtia tarvikeliikkeistä. 

Muutamia asioita tästä teltasta: tarkista, että  kaikki oleellinen on telttapussukassa mukana. Kuten telttakepit, vasara/nuija jolla saa ne telttatapit kunnolla kiinni. Viime vuonnakin useaan otteeseen lenteli telttoja tuulenpuuskassa. Se vasara ei ole suuri investointi teltan verrattuna. Toki sitä näyttelyissä saa naapuriltakin lainaksi, mutta helpointa on kun on oma. Toinen asia mikä tulee teltan pystyttämiseen on se, että opettelee miten se teltta pystytetään. Toki apua saa taas tässäkin näyttelypaikalta,  mutta hyvähän se olisi osata itsekin. Tällä säästyt ylimääräiseltä hermoilulta. Seuraava asia on,  muista tulla ajoissa paikalle. Parhaat telttapaikat viedään ensin. Toiset käyvät jo edellisenä iltana pystyttämässä telttansa, jotta varmasti on hyvät paikat. Ja tämä on minusta hyvä asia, se vain antaa kuvan siitä, että todella nauttii näyttelyistä koko rahan edestä ja haluaa viettää laatuaikaa näyttelyissä ystävien kanssa tai tulla myöhemmin paikalle ja taata paikan telttarivissä. Eikä siis siitä kannata vetää herneitä nenään jos tulet klo 11 aikaa paikalle ja kaikki telttapaikat ovat jo menneet. Se ei ole järjestäjien vika, tai kanssa kilpailijoiden.  Nopeat vaan syö hitaat vai miten se sanan lasku nyt menikään. 
 Ja kun vihdoin saa sen teltta on pystytettyä, niin hyviä vinkkejä vielä.
Katse taivaalle, miten aurinko kiertää teltan päivän aikana. Miten saan pysymään koirat varjossa. Itse huomasin hyvän niksin, jos ei voi auringon paisteen vuoksi nostaa kaikkia reunoja ylös. Niin avaa ovet ja laittaa narut kulmiin kiinni. Vedä maahan kiinni niin, että se on 45 asteen kulmaan.  Näin ilma kiertää mutta teltta pysyy varjossa.  
Kuten kuvassa näkyy taustalla teltan ala osasta kirtää ilma ja näin voi myös esittäjä ottaa pientä lepoa viileässä teltassa.
Tai hyvä vaihtoehto on myös vanhat lakanat uusiokäyttöön. Ei se näkö, vaan se käytännöllisyys. 

Mutta tärkein on kuitenkin muistaa se koira, joka on siellä teltassa eli vettä tai ravintolisällä varustettua nesteytystä kuten esim. FitDog tuotteet jotka löydät osoitteesta  http://www.fitdog.fi/ , tuuletusta häkkituulettimilla  sekä jaloittelua jolloin on helppo seurata hiukan koiran kuntoa.

Ja ainahan sitä ei ole auringon paistetta vaan voi iskeä sadekuuro, kunnon ukkosella maustettuna. Silloin voi olla, että joutuu kaivelemaan pieniä ojia, jotta vesi ei jää telttaan lillumaan. Jos ukkonen iskee päälle salamoiden kera, muista olla pitämättä teltasta kiinni, se saattaa johtaa sähköä jos salama iskee viereen maahan. Josta tulikin mieleen metalli häkit tässä tapauksessa voivat olla myös sähköä johtavia. Joten auto on tässä tilanteessa varmasti se turvallisin vaihtoehto, odotella sitä ukkosmyräkän laantumista. 
 Minulla on matkassa aina muovimatto, joka on teltan lattiassa. Yleensä ei aina tiedä mitä kaikkea sieltä maasta löytyy mihin teltta laitetaan. Näin saa koiran ja itsensä pysymään siistimpänä.  Tai voihan sitä joskus olla niin kylmä, että jopa makuupussilla on uusiokäyttö tarkoitus kuten vuosia sitten Oulun näyttelyssä. 

  
Tässä näitä vinkkejä näin sateisen päivän kunniaksi, kun unelmoin ja odottelen jo tulevaa kesää ja ihania näyttelyreissuja Suomessa ja Ulkomailla. Ennen kaikkia odotan teitä ihania ystäviä ja kavereita ympäri maailman. 

Turha hermoilu pois ja nautinnollista näyttely kesää kaikille. <3 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä meille kuuluu

Uusia tuulia

Bussimatka Jällivaara Ruotsi